Rahim ağzı kanseri tedavisi nedir?
Cin1, Cin2, Cin3 Ascus Nedir?
Genital siğillere kesin çözümü nedir?
Human Papilloma Virüs

HPV nin toplumda görülme sıklığı nedir?

HPV nin toplumda görülme sıklığı nedir?

HPV nin toplumda görülme sıklığı nedir? Son günlerin gündem mevzularından biri de hanımlarda oldukca görülen ve rahim ağzı kanserine sebep olan HPV virüsünün tuvaletler vasıtasıyla geçişini engellemiş olan spreyin geliştirilmesi.

Hakikaten bu sprey işe yarıyor mu? Hanımlarda en oldukca görülen ve her iki dakikada bir kadının ölümüne yol açan rahim ağzı kanserinin bulaşmasını engelleyebilir mi? HPV virüsü başka hangi hastalıklara sebep olabiliyor?

Meydana getirilen araştırmanın içeriğini, hangi HPV tipleri üstünde denenmiş olduğu ve ne şekilde sonuçlara ulaşıldığını görmeden bir şey söylemenin oldukca doğru olmadığını dile getiren uzmanlar; ‘HPV son yıllara kadar yalnız cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubundaydı.

HPV nin toplumda görülme sıklığı nedir?

Sadece meydana getirilen araştırmalar sonucunda öteki virüslerde olduğu şeklinde mutasyona uğrayarak temas yöntemiyle da bulaşabilir hale geldiğini görülür. Bulaşmanın yüzdesel oranını tam olarak bilmesek de;

HPV virüsünü taşıyan bir kişinin kullandığı tuvaleti kullanmak, hela kullanımı sonrası ellerini yıkamayan biriyle tokalaşmak, aynı eşyayı kullanmak ile de bulaşabilir.

Burada en mühim nokta kişinin HPV enfeksiyonunun o an etken olması. Günümüzde hiçbir şekilde cinsel aktivitesi olmayan kişilerde de görülmesinin en büyük sebebi bu.’ diye konuştu.

HPV nin toplumda görülme sıklığı nedir? HPV’nin Siğil Yapmayan Tipi Daha Tehlikeli!

HPV’nin ortalama 200 kadar tipi vardır. Bunlardan 40 kadarı genital bölgede; geriye kalanlar ise vücudun öteki bölgelerinde enfeksiyon oluşuyor.

Ellerde çıkan siğiller de HPV’nin emaresi; sadece bunlar tamamen iyi huylu ve genital bölge kanserlerine yol açan tipleri değil. Genital bölgede enfeksiyon icra eden HPV’lerin hepsi siğil yapmıyor.

Siğil yapmadan enfeksiyona yol açanlar aslına bakarsak daha tehlikeli. Şundan dolayı siğil yapmış olduğu vakit görülüyor; daha sık meydana getirilen smear testleriyle takibe alınıp, HPV tiplemesi yapılabiliyor.

Hanımefendilerin Tek Problemi HPV Değil!

Üreoplazma denilen bakteri de, mantarlar da tuvaletlerden geçebilmektedir. Gebeliğin bilhassa belirli dönemlerinde genital bölgenin kanlanması artıyor, bağışıklık sistemi çöküyor ve o bölgede genital enfeksiyonların sıklığı artıyor.

Bu enfeksiyonlar da düşük yada erken doğum riskine niçin olabiliyor. Çalışan gebelerin bu enfeksiyonlardan korunmalarına destek olarak da bu sprey kullanılabilir.

HPV virüsü, Genital Siğilerin Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

HPV bir vürüstür Lezyonları, siğil benzeri düzgüsel siğiller değildir. HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Düzgüsel siğil olmadığı için Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.

Benzer Yazılar